Mijn naam is Ruth den Hertog, in 2008 ben ik afgestudeerd als theaterdocent. Ik zie mijzelf als theatermaker, in de breedste zin van het woord. Daar bedoel ik mee dat ik graag bezig ben met creatieve communicatie; expressie door lichaamstaal en tekst. Zowel bij het trainen of regisseren van anderen, als wanneer ik zelf speel.

Elk mens is een mooi mens en waard om gezien te worden. Ik ben ervan overtuigd dat theater een heel goed middel is om de fantasie en creativiteit van een persoon te (her)ontdekken. Naast de persoonlijke ontwikkeling en het samenwerken in een groep, is het elke keer weer een uitdaging om samen op zoek te gaan naar het maken van mooie creaties. Om met niets een proces in te gaan en dit met een mooi eindproduct af te sluiten.

Ik zoek graag grenzen op, om die vervolgens te verleggen. Ik hou ervan om mijzelf en anderen uit te dagen net even verder te gaan, dan wat men gewend is. Grenzen verleggen in structuren die vastgeroest kunnen zitten, in het lef van mensen, in de schijnbare mogelijkheden en onmogelijkheden, de grens tussen fantasie en werkelijkheid, enzovoort.

Iedere keer als mensen vragen wat ik doe, vind ik dat moeilijk om in een titel samen te vatten. Ik doceer, regisseer en acteer. Ik ben ook hulpverlener en coach. Ik schrijf en ontwerp. Ik ben een leider, een volger, teamplayer en solist.

Ik ben graag praktisch bezig om de wereld een beetje beter te maken, met de levenservaring en talenten die ik gekregen heb.

Bekijk mijn impressie-pagina